Lawrence-Orton Child Care Centre

Location
Toronto, Ontario

Client
Toronto Community Housing Corporation

Date
2019

Overview

The Lawrence-Orton Child Care Facility is joint TCHC-Children’s Services project scheduled to begin construction this fall, and will comprise five daycare classrooms, administrative spaces, and a dedicated outdoor play area for 54 children, infants to 5 year-olds.

The 650 sm facility is comprised of a partial renovation to the ground floor of the existing high rise on site, and a 1-storey addition that creates an improved street presence for the larger Lawrence-Orton community. The addition is located entirely over the existing underground garage and integrates the existing parking structure into the support for the new building above. The dedicated outdoor play space creates a new gateway into the community’s central courtyard.

Share this:

Related

Expertise